Ev yapımı bira nasıl yapılır
Ev yapımı biranın nasıl
yapıldığını bilmek ister misin? Size kendi biranızı yapabilmeniz için size
talimatlar sunuyoruz, Seo
hizmeti daha kolay olduğunu göreceksiniz.
Ev yapımı bira nasıl yapılır
1 Ev yapımı bira nasıl
yapılır
2 fermantasyon türleri
Ev yapımı bira için 3
Malzemeler
4 acemi için ev yapımı bira
nasıl yapılır
5 Ev yapımı bira nasıl
tutulur
6 Tavsiyemiz
7 Biliyor muydunuz?
Ev yapımı bira nasıl yapılır
Ev yapımı biranın nasıl
yapıldığını açıklamadan önce, elde edilen deneyime bağlı olarak, onu hazırlamak
için iki yol olduğunu açıklığa kavuşturalım. Başlatılmamış olanlar için, malt
ekstraktından yapılan ve tercih edildikten sonra, bu işlemin, hububatın
maltlanmasıyla başladığı "tüm tahıl" olarak değiştirilebilmesi tercih
edilir. Burada sadece yeni başlayanlar için nasıl ev yapımı bira yapılacağını
açıklayacağız.
Ev yapımı bira hazırlamak
için önemli olan fermantasyon türlerini bilmek.
Fermantasyon Çeşitleri
Ev yapımı bira yaparken ne
tür bir fermantasyon istediğimizi seçmeliyiz, çünkü seçilene göre bir çeşit
bira ya da başka bir şey alacağız. Fermantasyon türleri şunlardır:
Spontan fermantasyon:
fermantasyonun en eski yöntemidir. Malt, havada üretilen yabani mayalar
yerleşmeye ve fermentasyonu gerçekleştirene kadar bir süre açık havada
bırakılır.
Yüksek fermantasyon:
fermantasyon işlemi yüksek sıcaklıklarda gerçekleşir ve daha güçlü biralar elde
edilir. Bu tip biralar "ales" olarak bilinir.
Düşük fermantasyon: Bu
yöntemle üretilenler, düşük sıcaklıkta "lager" bira olarak bilinir ve
alkol içeriği "ales" den Kurumsal
Seo düşüktür.
Ev yapımı bira için
malzemeler
Ev yapımı bira yapmak için
beş temel malzemeye ihtiyacınız var:
Tahıl Malta: Çoğunlukla arpa,
ama pirinç, buğday vb. İçin uygundur.
Şerbetçiotu: biranın acılık
karakteristiğini veren maddedir (bitkinin dişi çiçeği).
Maya: (Saccharomyces
cerevisiae) Bizi zorlamak için gerekli olan maddedir.
Su: biranın% 90'ı sudır, bu
yüzden mümkün olan en iyi kalitede, içilebilir ve klorsuz olmalıdır.
Şeker: beyaz veya cande
olabilir.
Newbies için ev yapımı bira
nasıl yapılır
Ev yapımı bira yapmak için şu
adımları izlemelisiniz:
İşlemi
başlatmadan önce, ihtiyacımız olan tüm eşyaları sterilize edeceğiz.
Yumuşatmak için malt'ı
bain-marie'ye koyduk.
Yumuşak olduktan sonra,
enfeksiyöz ajanların (bakteri veya diğer uygunsuz mantarlar) gelişmesini
önleyecek soğuk su ekleyerek onu hemen soğuturuz.
Şerbetçiotu ile bir infüzyon
hazırlarız ve kabına ekledik.
Mayayı 30º su ile aktive
etmeniz ve mayalanmaya başlaması için bileşiğe eklemeniz gerekir.
Yapmak istediğiniz bira
miktarına göre kapta su ekleyin.
Hazneyi dinlendirmeden
bırakınız, böylece maya, mısırın şekerleriyle mayalanıp, onları bir delikten
dışarı çıkması gereken alkol ve CO2'ye dönüştürür.
Fermantasyon işlemi, alkol
derecesini kontrol etmek için kalınlığı izlemeniz gereken yaklaşık 7 gündür.
Ev yapımı biranın
fermantasyonu bittiğinde, şeker doğrudan veya "şurup" (su içinde
çözülür) halinde eklenir, bu şekilde karakteristik gaz ve köpük üretilir.
Ev yapımı bira tutmak nasıl
Ev yapımı biranın nasıl
yapıldığını zaten biliyorsunuz, şimdi nasıl tutmanız gerektiğini açıklıyoruz ve
bu adımları takip ederek şişirmek en iyisidir:
Şişeler: Geri dönüşlü
olmalılar, asla kullanamazlar, çünkü güçlüler ve baskıya dayanabilirler.
Şişeleme yaparken, maya parçacıklarının kalıntılarını filtreleyerek, ev yapımı
biranıza çekebilirsiniz.
Dinlenme: Şişede ikinci bir Seo
uzmanı gerçekleşeceği bir aydan sonra, köpük oluşacak şekilde
tüketmeyin. Daha sonra tüketilmek için zaten uygundur.
Bizim tavsiyemiz
Biz değil daha fazla bilgi,
bu nedenle eksik ayrıntıları vb sıcaklıklar, bazı ipuçlarını uzanan, genel bir
şekilde ev yapımı bira yapılacağını açıkladık, ama bu sürecin bir fikir edinmek
için hizmet vermektedir.
Biranın sağlıklı erdemlerini
bilmek için , " Fermente gıdalar" bölümünde yer alan " Beslenme
" bölümünde yer alan " Bira özellikleri" makalesini öneriyoruz .
Biliyor muydun?
Bira, insanlar tarafından
üretilen en eski içeceklerden biri, eski Mısır tarihinde ve onunla ilgili
yazılan kayıtlar var. Mısır'da, Mezopotamya'daki ayrıntılarının yazılmamasına
rağmen yazılmamış olmasına rağmen.
Bira, Akdeniz'e, çok iyi
karşılandığı ve hâlâ Avrupalıların günlük yaşamının bir parçası olduğu
Avrupa'ya geldi.
Tarihte bir noktada bira
içmek, içme suyundan daha sağlıklıydı.
Yorumlar
Yorum Gönder