Ev yapımı bira nasıl yapılır



Ev yapımı biranın nasıl yapıldığını bilmek ister misin? Size kendi biranızı yapabilmeniz için size talimatlar sunuyoruz, Seo hizmeti daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Ev yapımı bira nasıl yapılır
1 Ev yapımı bira nasıl yapılır
2 fermantasyon türleri
Ev yapımı bira için 3 Malzemeler
4 acemi için ev yapımı bira nasıl yapılır
5 Ev yapımı bira nasıl tutulur
6 Tavsiyemiz
7 Biliyor muydunuz?
Ev yapımı bira nasıl yapılır
Ev yapımı biranın nasıl yapıldığını açıklamadan önce, elde edilen deneyime bağlı olarak, onu hazırlamak için iki yol olduğunu açıklığa kavuşturalım. Başlatılmamış olanlar için, malt ekstraktından yapılan ve tercih edildikten sonra, bu işlemin, hububatın maltlanmasıyla başladığı "tüm tahıl" olarak değiştirilebilmesi tercih edilir. Burada sadece yeni başlayanlar için nasıl ev yapımı bira yapılacağını açıklayacağız.

Ev yapımı bira hazırlamak için önemli olan fermantasyon türlerini bilmek.



Fermantasyon Çeşitleri
Ev yapımı bira yaparken ne tür bir fermantasyon istediğimizi seçmeliyiz, çünkü seçilene göre bir çeşit bira ya da başka bir şey alacağız. Fermantasyon türleri şunlardır:

Spontan fermantasyon: fermantasyonun en eski yöntemidir. Malt, havada üretilen yabani mayalar yerleşmeye ve fermentasyonu gerçekleştirene kadar bir süre açık havada bırakılır.
Yüksek fermantasyon: fermantasyon işlemi yüksek sıcaklıklarda gerçekleşir ve daha güçlü biralar elde edilir. Bu tip biralar "ales" olarak bilinir.
Düşük fermantasyon: Bu yöntemle üretilenler, düşük sıcaklıkta "lager" bira olarak bilinir ve alkol içeriği "ales" den Kurumsal Seo düşüktür.
Ev yapımı bira için malzemeler
Ev yapımı bira yapmak için beş temel malzemeye ihtiyacınız var:
Tahıl Malta: Çoğunlukla arpa, ama pirinç, buğday vb. İçin uygundur.
Şerbetçiotu: biranın acılık karakteristiğini veren maddedir (bitkinin dişi çiçeği).
Maya: (Saccharomyces cerevisiae) Bizi zorlamak için gerekli olan maddedir.
Su: biranın% 90'ı sudır, bu yüzden mümkün olan en iyi kalitede, içilebilir ve klorsuz olmalıdır.
Şeker: beyaz veya cande olabilir.
Newbies için ev yapımı bira nasıl yapılır
Ev yapımı bira yapmak için şu adımları izlemelisiniz:
İşlemi başlatmadan önce, ihtiyacımız olan tüm eşyaları sterilize edeceğiz.
Yumuşatmak için malt'ı bain-marie'ye koyduk.
Yumuşak olduktan sonra, enfeksiyöz ajanların (bakteri veya diğer uygunsuz mantarlar) gelişmesini önleyecek soğuk su ekleyerek onu hemen soğuturuz.
Şerbetçiotu ile bir infüzyon hazırlarız ve kabına ekledik.
Mayayı 30º su ile aktive etmeniz ve mayalanmaya başlaması için bileşiğe eklemeniz gerekir.
Yapmak istediğiniz bira miktarına göre kapta su ekleyin.
Hazneyi dinlendirmeden bırakınız, böylece maya, mısırın şekerleriyle mayalanıp, onları bir delikten dışarı çıkması gereken alkol ve CO2'ye dönüştürür.
Fermantasyon işlemi, alkol derecesini kontrol etmek için kalınlığı izlemeniz gereken yaklaşık 7 gündür.
Ev yapımı biranın fermantasyonu bittiğinde, şeker doğrudan veya "şurup" (su içinde çözülür) halinde eklenir, bu şekilde karakteristik gaz ve köpük üretilir.
Ev yapımı bira tutmak nasıl
Ev yapımı biranın nasıl yapıldığını zaten biliyorsunuz, şimdi nasıl tutmanız gerektiğini açıklıyoruz ve bu adımları takip ederek şişirmek en iyisidir:

Şişeler: Geri dönüşlü olmalılar, asla kullanamazlar, çünkü güçlüler ve baskıya dayanabilirler. Şişeleme yaparken, maya parçacıklarının kalıntılarını filtreleyerek, ev yapımı biranıza çekebilirsiniz.
Dinlenme: Şişede ikinci bir  Seo uzmanı gerçekleşeceği bir aydan sonra, köpük oluşacak şekilde tüketmeyin. Daha sonra tüketilmek için zaten uygundur.
Bizim tavsiyemiz
Biz değil daha fazla bilgi, bu nedenle eksik ayrıntıları vb sıcaklıklar, bazı ipuçlarını uzanan, genel bir şekilde ev yapımı bira yapılacağını açıkladık, ama bu sürecin bir fikir edinmek için hizmet vermektedir.

Biranın sağlıklı erdemlerini bilmek için , " Fermente gıdalar" bölümünde yer alan " Beslenme " bölümünde yer alan " Bira özellikleri" makalesini öneriyoruz .

Biliyor muydun?
Bira, insanlar tarafından üretilen en eski içeceklerden biri, eski Mısır tarihinde ve onunla ilgili yazılan kayıtlar var. Mısır'da, Mezopotamya'daki ayrıntılarının yazılmamasına rağmen yazılmamış olmasına rağmen.

Bira, Akdeniz'e, çok iyi karşılandığı ve hâlâ Avrupalıların günlük yaşamının bir parçası olduğu Avrupa'ya geldi.

Tarihte bir noktada bira içmek, içme suyundan daha sağlıklıydı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgi İşleme Modeli nedir?

Biceps Reflex nedir?

Virülans nedir?